Rezervacija:
Kalendar

Otok Krk i Kvarner

Od Jadrana do planina, od šuma do gradova, od spokoja do divljine, od stvaralaštva do avantura, Kvarner je mjesto na kojem čovjek upoznaje sve širine svoga duha.
Gdje god bili ili kako god kombinirali vaš boravak, u prilici ste da sami kreirate njegove sadržaje. Hodajte, plivajte, jedrite, planinarite – što god poželjeli priroda Kvarnera pruža vam mogućnosti da istinski uživate!

Kvarner

Kvarnerski zaljev spaja Istru, Gorski kotar te Dalmaciju. U zaljevu Kvarnera smjestili su se veliki otoci Krk, Cres, Lošinj, Rab i Pag te mnogi manji otoci i hridi poput Golog otoka, Silbe ili Oliba.  
 
Upravo sa ovog prostora kreću počeci turizma u Hrvatskoj i Europi. Opatija, stara dama ili biser Jadrana, kako je još mnogi nazivaju, bila je mjesto okupljanja europske aristokracije u doba Austro-Ugarske Monarhije. Upravo u Opatiji su se odmarali mnogi kraljevi, carevi, grofovi i plemići, a Opatija je bila i mjesto okupljanja boema, pjesnika i glumaca. Iznimno je zanimljivo da je među palmama opatijskih parkova poznata balerina Isadora Duncan pronašla inspiraciju za svoje čuvene plesne pokrete.
 
Na Kvarneru su mnoga druga poznata turistička središta poput Crikvenice, Lovrana, Mošćenica ili Jadranova. Centralno mjesto na Kvarneru ima grad Rijeka. Rijeka je politički, kulturni i sveučilišni centar regije Primorja i Gorskog kotara. Grad i okolica su poznati po karnevalskim običajima i tradiciji maskiranja. Riječki Karneval poznat je u cijelom svijetu i na samom je vrhu popularnosti uz sam bok brazilskom u Rio de Janeiru i Venecijanskom karnevalu.
 
Prednost ove regije je blizina granice sa Slovenijom i Italijom te dobra prometna povezanost sa Zagrebom, što destinaciju čini lako dostupnom i dosta dobro posjećenom tijekom čitave godine, jer upravo se ovdje ponekad možete skijati u planinama i kupati i u moru u istome danu!

Krk

U Hrvatskoj je jedan zlatni otok, Insula Aurea - otok Krk! Smjestio se u središtu Kvarnerskog zaljeva na samom sjeveru Jadrana.
Otok je poznato i atraktivno turističko odredišta, jer svojim posjetiteljima nudi blagu mediteransku klimu, povoljan geografski položaj i raznolikost prirodnih i kulturnih ljepota. Iz tih razloga su mu već u antičkim vremenima odredili naziv „zlatni otok“.
 
Geografija otoka je dosta neobična; od sjeverozapada prema jugoistoku gledano, prolazimo pored slikovitih, pitomih draga i uvala preko plodnih polja i gustih šuma sa submediteranskom vegetacijom, do predjela gologa krša i pravog planinskog krajolika idealnog za hodanje, pješačenje i brdski biciklizam.
 
Duh prošlosti pratimo u arhitekturi malih seoca i gradova na otoku. Još od davnina se vjeruje da otok ima neobičnu povezanost s brojem 7.
  • u sedmom su ga stoljeću naselili Hrvati
  • sedam se puta uspješno obranio od gusara
  • sedmi po redu knez Frankopan, bio je ujedno i posljednji krčki knez
  • otok Krk ima danas sedam središta - Omišalj, Malinska, Dobrinj, Vrbnik, Krk, Punat, Baška

Povedite vaše prijatelje i obitelj u otkrivanje otoka i regije! Predivna mjesta, bogata povijesno-kulturna baština i tisućljetni spomenici, muzeji i galerije; romantične šetnice uz more ili divlje pastirske staze; pješčane i šljunčane plaže i neizostavni okusi krčke kuhinje i domaće vino!

Kampiranje u Hrvatskoj

Svjetski stručnjaci kamping turizma dali su Hrvatskoj epitet "Europska kamping destinacija broj jedan".

Hrvatska posjeduje raznolik krajolik, tisuću otoka i otočića, poluotoka i zaljeva, što Hrvatsku čini veličanstvenom i idiličnom.

Hrvatska je mjesto, gdje možete provesti dane pod sunčanim plavim nebom i tople noći pod zvijezdama, možete posjetiti 8 Nacionalnih parkova, mnogobrojne parkove prirode, gradove zaštićene od strane UNESCO - a; sve u svemu, Hrvatska je zemlja kao stvorena za kampiranje.

Gotovo 90% hrvatskih kampova smješteno je duž Jadranske obale ili na otocima Kvarnera i Dalmacije, a ostatak se nalazi u blizini rijeka i jezera u unutrašnjosti Hrvatske.

Izleti i Transferi

Na recepcijama naših hotela i kampa smjestio se INFO desk Njivice. Upravo na ovome mjestu možete pronaći detalje oko raznih događanja na Krku i u okolici. Tu također možete rezervirati jednodnevne izlete, iznajmiti automobil ili skuter ili rezervirati quad safari turu po otoku Krku.

Facebook Google+ Email Addthis
vrh stranice

Jamstvo najniže online cijene!

Jamčimo najpovoljnije online cijene za sve rezervacije putem internet stranica Kampa Njivice.
Ukoliko na drugoj internetskoj stranici pronađete istu ponudu po povoljnijoj cijeni, odmah se obratite našem odjelu prodaje. Molimo Vas da provjerite jesu li ispunjeni sljedeći uvjeti:
  • Pravovremeno ste nas kontaktirali i druga ponuda na Internet stranici treće strane je još uvijek aktivna i mi smo je u mogućnosti provjeriti.
  • Druga ponuda se odnosi na iste uvjete rezervacije (smještajni objekt, tip smještaja, datume prijave i odjave i sl.)

Ukoliko ne možemo izjednačiti cijenu druge ponude jer jedan od gore navedenih uvjeta nije ispunjen, i dalje zadržavate svoju postojeću rezervaciju - uključujući i pravila otkazivanja rezervacije.

Jamstvo najpovoljnije cijene NE primjenjuje se ako:
  • Rezervaciju napravite uz posebne cijene za članove i/ili česte korisnike, odnosno bodove za vjernost.
  • Bilo koji nagradni program ili posebne promotivne akcije koje je ustupio vlasnik smještaja
  • Ne kontaktirate nas prije prijave u smještajni objekt.